Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботу над легалізацією ринку перевезень на таксі почнуть спочатку

17 березня 2014, 15:14
325
0
Реклама

Минифраструктуры спільно з представниками громадських організацій і профспілок прийняло рішення про поетапному зміни нормативної бази, що стосується перевезень на таксі. Відповідна домовленість досягнута під час зустрічі Міністра інфраструктури Максима Бурбака з представниками таксистів України.

Вже наступного тижня робоча група, до складу якої, окрім фахівців Департаменту автомобільного транспорту, входять безпосередньо і учасники зустрічі, надасть перші пропозиції по легалізації ринку перевезень на таксі. Таким чином розроблений раніше окремий законопроект не розглядатиметься.

Міністр підкреслив, що будь-які зміни в законодавство повинні напрацьовуватися спільно з громадськістю.

"Спільними зусиллями ми повинні створити умови для діяльності таксистів виключно в правовому полі, і одночасно максимально захистити усіх людей, зайнятих в цьому бізнесі. При цьому споживач повинен отримувати якісну послугу - це і безпека, і комфорт, тобто справність і охайність автомобіля і професійний водій", - сказав Максим Бурбак.

Спочатку робоча група підготує зміни до чинного Закону України "Про автомобільний транспорт". Вони будуть засновані на визначенні відповідальності перевізників і інформаційно-диспетчерських служб. Тобто буде прописаний механізм контролю за діяльністю таксі і інформаційно-диспетчерськими службами, і власне вимоги до автомобіля таксі.

Надалі робоча група визначить концепцію перевезень (яким має бути ринок таксі в Україні) таксомоторів, спираючись на яку будуть запропоновані зміни вже в нову редакцію законопроекту "Про автомобільний транспорт".

Джерело: Мининфраструктуры.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини