Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ляшко хоче встановити візовий режим з Росією і денонсувати угоди про ЧФ

17 березня 2014, 13:34
410
63
Реклама

Народний депутат Олег Ляшко зареєстрував проект постанови ВР про першочергові заходи у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації (№ 4465).

Згідно з проектом ВР звертається до Президента України :

1) оголосити повну бойову готовність Збройних Сил, провести загальну мобілізацію військовозобов'язаних громадян України і створити загони Народного ополчення;

2) звернутися до урядів США і інших країн-членів НАТО про надання допомоги у вигляді сучасної військової техніки і озброєнь;

3) розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією і ввести візовий режим.

4) денонсувати угоди з РФ з приводу розміщень Чорноморського флоту (від 28 травня 1997 р. і від 21.04.2010 р.), а також Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і РФ від 31 травня 1997 р.;

Крім того, проектом передбачається поводження із заявкою:

- про вступ в ЄС і по встановленню безвізового режиму для громадян України, заборони в'їзду до країн ЄС жителям Автономної Республіки Крим, що мають російські паспорти.

- про вступ до НАТО.

Також проектом передбачено звернення до Кабміну з приводу встановлення вартості транзиту російського газу по території України в країни Європи - 500 дол. за одну тыс.куб.м. У разі відмови РФ платити вказану ціну за транзит газу негайно припинити його.

У свою чергу Мінюст і Генпрокуратура повинні звернутися до суду відносно заборони Комуністичній партії України і Партії регіонів; трансляції російських телі і радіоканалів, друкарських видань, які використовуються як інструменти пропагандистської війни проти України.

Пан Ляшко в проекті також передбачає позбавляти українського громадянства і притягати до карної відповідальності за державну зраду громадян України, які братимуть участь в сепаратистських мітингах про приєднання до РФ, перешкоджають руху військових і техніка. Також депутат вважає, що на час військової агресії треба ввести страту для зрадників, диверсантів, мародерів, вбивць, дезертирів і шпигунів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини