Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується відмінити додаткові квалифтребования до аудиторів

17 березня 2014, 12:42
126
0
Реклама

У Держпідприємництва відбулася робоча нарада з проблемних питань, пов'язаних з виконанням аудиторами вимог :

- Порядок ведення реєстру аудиторських фірм і аудиторів, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, затвердженого розпорядженням Нацкомфинуслуг від 26.02.2013 № 640;

- Порядок ведення реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів, затвердженого рішенням НКЦБФР від 25.10.2012 № 1519.

Установка Нацкомфинуслуг і НКЦБФР правил навчання аудиторів створює додаткове навантаження для аудиторських фірм і обмежує права аудиторських фірм на здійснення обов'язкового аудиту.

Учасники наради відмітили, що визначення кваліфікаційної придатності на заняття аудиторською діяльністю аудиторів здійснюється Аудиторською палатою України шляхом проведення письмового кваліфікаційного екзамена з програми, затвердженою АПУ. Крім того, АПУ ще з 2002 р. введена вимога по щорічному вдосконаленню професійних знань аудиторами України.

За результатами наради учасники одностайно відмітили необхідність термінового внесення змін до законодавства з метою відміни додаткових кваліфікаційних вимог до аудиторів і необхідності проведення їх навчання в учбових центрах, певних Нацкомфинуслуг і НКЦБФР.

Джерело: Держпідприємництва.

Також читайте: ФДМУ відмінить наказ про додаткові документи для отримання сертифікату оцінювача?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини