Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент Криму вирішив, як платити податки в республіці, і оголосив про перехід на рублі

17 березня 2014, 12:12
512
2
Реклама

Верховна Рада Криму визначила основні принципи функціонування фінансової системи Республіки Крим. Зокрема, затверджено Тимчасове положення про Банку Криму.

Організація обігу готівки і вилучення їх із звернення на території Республіки Крим здійснюватиметься виключно Банком Криму. Банк Криму без стягування комісійної винагороди здійснює операції із засобами бюджету Республіки Крим, місцевих бюджетів і позабюджетних фондів Республіки Крим, а також операції по обслуговуванню державного боргу Республіки Крим.

Банк Криму підзвітний ВР АРК і в межах повноважень, наданих йому Конституцією Республіки Крим і законами, незалежний у своїй діяльності.

Офіційною грошовою одиницею (валютою) Республіки Крим є російський рубель, а також до 1 січня 2016 р. офіційною валютою буде українська гривна.

Верховна Рада АРК також своїм рішенням встановила, що Міністерству фінансів АРК підзвітні і підконтрольні наступні органи влади : Головне управління Державної казначейської служби України в АРК, а також інші територіальні органи казначейської служби в АРК; Головне управління Миндоходов в АРК, а також інші територіальні органи податкової служби в АРК; Державна фінансова інспекція в Автономній Республіці Крим, а також її територіальні органи.

Постановою ВР АРК "Про функціонування бюджетної системи на території Автономної Республіки Крим" встановлено, що усі підприємства, установи і організації, фізичні особи-підприємці, що здійснюють діяльність на території Криму, і громадяни, що проживають в Криму, здійснюють сплату податків, зборів і інших неподаткових платежів, включаючи платежі на пенсійне забезпечення і соціальне страхування, в розмірах і в терміни, передбачені чинним законодавством України на 2014 р.

Прибуткові джерела, визначені ст. 29-30 Бюджетного кодексу України (віднесені до прибутків держбюджету), а також інші податки і збори, які відповідно до чинного законодавства України підлягають перерахуванню до бюджету і не віднесені до прибутків місцевих бюджетів, зараховуються на прибуткові рахунки по обліку засобів бюджету Автономної Республіки Крим.

До прийняття нормативно-правових актів Республіки Крим у сфері бюджетного і податкового законодавства на території Автономної Республіки Крим діятимуть положення Бюджетного і Податкового кодексів України.

Джерело: ВР АРК.

Також читайте: Кримські депутати проголосили півострів суверенною державою Севастополь вирішив увійти до складу РФ в якості міста федерального статусу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини