Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про службу у військовому резерві

17 березня 2014, 11:29
1280
10
Реклама

Верховна Рада України сьогодні прийняла Закон про внесення змін до деяких законів України відносно служби у військовому резерві (законопроект № 2591). Законом унормирован порядок проходження служби у військовому резерві Збройних Сил і інших військових формувань.

Зокрема, визначено службу у військовому резерві як особливий вид виконання військового обов'язку і встановлено на законодавчому рівні правовий статус резервіста і вимоги до проходження служби у військовому резерві.

Також поширено права, обов'язки і обмеження, передбачені законодавством для військовослужбовців, на резервістів на увесь час виконання ними обов'язків служби у військовому резерві; встановлений обов'язок складання резервістами Військової присяги; встановлено для підприємств, установ і організацій обов'язок сприяти їх працівникам, які проходять службу у військовому резерві, у виконанні ними обов'язків служби і своєчасному їх напряму в органи військового управління, військові частини.

Встановлено порядок виклику і прибуття резервістів у військову частину, в якій вони проходять службу, по виклику її командира.

Згідно із Законом, громадяни (окрім тих, які проходять службу у військовому резерві) зобов'язані явитися у військові частини або на збірні пункти військових комісаріатів в терміни, вказані в отриманих ними документах (мобілізаційних приписах).

Законом також встановлено, що резервісти, які проходять службу у військовому резерві, у разі закінчення терміну контракту можуть укласти новий контракт про проходження служби у військовому резерві.

Особливості проходження служби у військовому резерві, у тому числі виконання резервістами обов'язків служби у військовому резерві, визначаються цим Законом і відповідними положеннями про проходження громадянами України служби у військовому резерві.

Відповідні зміни і доповнення внесені в закони про Збройні Сили України, про оборону України, про мобілізаційну підготовку і мобілізацію, про військовий обов'язок і військову службу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини