Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада схвалила Указ Турчинова про часткову мобілізацію

17 березня 2014, 11:18
1544
37
Реклама

Сьогодні Верховна Рада України затвердила Указ Президента України від 17 березня 2014 № 303 "Про часткову мобілізацію" (законопроект № 4466). Указ набуває чинності після його твердження парламентом.

За словами секретаря СНБО А. Парубия, передбачається, що у Збройні Сили України і Національну гвардію України буде мобілізовано по 20 тис. чоловік відповідно.

Часткова мобілізація проводиться на території Вінницькою, Волинською, Дніпропетровською, Донецькою, Житомирською, Закарпатською, Запорізькою, Івано-Франківською, Київською, Кіровоградською, Луганською, Львівською, Миколаївською, Одеською, Полтавською, Рівненською, Сумською, Тернопільською, Харківською, Херсонською, Хмельницькою, Черкаською, Чернівецькою, Чернігівською областей, міста Києва.

На території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя мобілізація здійснюється з числа громадян, які добровільно висловили бажання бути покликаними на військову службу, у тому числі шляхом прибуття у військові комісаріати, військові частини.

Мобілізація проводиться впродовж 45 діб з дня набуття чинності Указу.

Заклик військовозобов'язаних, у тому числі резервістів, і постачання транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національній гвардії України здійснити в об'ємах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Указом створюються умови для перекладу Збройних Сил України, Національній гвардії Україниінших військових формувань України, оперативно-рятувальної служби цивільного захисту на організацію і штати військового часу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини