Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримські депутати проголосили півострів суверенною державою

17 березня 2014, 11:00
182
3
Реклама

На позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК 17 березня 2014 року прийнята постанова "Про незалежність Криму". За нього проголосували 85 депутатів.

Постановою Крим проголошений незалежною суверенною державою - Республікою Крим, в якій місто Севастополь має особливий статус.
Республіка Крим має намір будувати свої стосунки з іншими державами на основі рівності, світу, добросусідства, інших загальновизнаних принципів політичної, економічної і культурної співпраці між країнами.

Республіка Крим звертається до ООН, до усіх держав світу із закликом визнати незалежну державу, створену народами Криму.

З дня набуття чинності Постанови на території Республіки Крим не застосовується законодавство України, не виконуються рішення Верховної Ради України і інших державних органів України, прийняті після 21 лютого 2014 року.

Діяльність держорганів України на території Криму припиняється, їх повноваження, майно і грошові кошти переходять до державних органів Республіки Крим, певним Урядом Республіки Крим.

В цілях захисту прав і свобод громадян і суб'єктів економічної діяльності суди України на території Республіки Крим продовжують функціонувати при цьому їх рішення, що стосуються застосування законодавства України на території Криму, не повинні суперечити цій Постанові.
Найвищими судовими органами на території Криму є відповідні апеляційні суди, що знаходяться на територіях Республіки Крим і міста з особливим статусом Севастополя.

Усі установи, підприємства і інші організації, засновані Україною або з її участю на території Криму, стають установами, підприємствами і іншими організаціями, заснованими Республікою Крим.

Державна власність України, що знаходиться на день прийняття справжньої Постанови на території Республіки Крим, є державною власністю Республіки Крим.

Власність профспілкових і інших громадських організацій України, що знаходиться на день прийняття Постанови на території Республіки Крим, є власністю підрозділів відповідних організацій, що знаходяться в Республіці Крим, а якщо таких немає - державною власністю Республіки Крим.

Республіка Крим в особі ВР Автономної Республіки Крим звертається до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ в якості нового суб'єкта РФ із статусом республіки.

Постанова набуває чинності з дня його прийняття.

Джерело: ВР АР Крим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини