Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион готує реформу місцевого самоврядування

17 березня 2014, 10:03
140
1
Реклама

Найближчим часом Минрегион направить на розгляд уряду проект концепції реформування місцевого самоврядування і територіального пристрою влади, а також законопроекти про право територіальних громад на об'єднання і про співпрацю територіальних громад. За основу узяті ті напрацювання, які вже були зроблені українськими експертами спільно з експертами Ради Європи. Основою для них стала Європейська хартія місцевого самоврядування.

Законопроекти врегулюють питання добровільного об'єднання територій, бюджетів, комунальної власності, а також дозволять поєднувати фінансові і організаційно адміністративні ресурси для вирішення загальних проблем соціально-економічного розвитку територій.

"Ми також пропонуватимемо ухвалення рішень відносно голів обласних держадміністрацій. Їх функції будуть звужені - будуть вони тільки контрольні функції. Крім того, формуватимемо підходи до фінансово-економічної політики на територіях" - додав В. Гройсман.

Серед інших кроків - вже розпочато реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю. Для цього підготовлені зміни в чинне законодавствоякими, зокрема, передбачено, що основні функції державного архітектурно-будівельного контролю і дозвільно-узгоджувальних процедур у будівництві будуть передані органам місцевого самоврядуванняа по ДАБИ залишиться лише контрольні функції.

Працює сьогодні Минрегион і над забезпеченням відкритості генеральних планів, які є основою інвестиційного розвитку регіонів.

Джерело: Минрегион.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини