Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 14 березня і анонси на сьогодні

15 березня 2014, 09:00
163
3
Реклама

Учора, 14 березнявідбулося засідання Верховної Ради України. Між уранішніми голосуваннями Віталій Кличко приніс в сесійний зал білий з блакитним хрестом прапор Військово-морських сил України. Депутати аплодували стоячи, прапор встановили біля трибуни. В. Кличка відмітив, що цей прапор повинен стати об'єднувальним для усіх депутатів. (Між тим, учора в Сімферополі з боку головного входу у будівлю ВР Криму зняли герб України, і перед гербом АРК повісили великий російський прапор.)

У парламентарів виникли проблеми з голосуванням за законопроекти - із-за нестачі голосів деякі проекти не були прийняті, розгляд інші перенесено після сигнальних голосувань. Так, депутати не змогли скоротити максимальні терміни подачі вимог кредиторів; перенесли голосування про продовження включення в ЕГР деяких відомостей; голосування за спрощення звітності мікропідприємців провалено; також нардепів не зацікавили теми насильства в сім'ї і видачі молока за шкідливість.

З трибуни у виступах багатьох депутатів звучали пропозиції покарати колег-прогульників, позбавити їх мандатів.

ВР прийняла такі документи:

- Закон про внесення змін до КАС відносно компетенції Верховного Суду України. Визначаються правові і організаційні основи здійснення перегляду ВСУ рішень ВАСУ, прийнятих за результатами розгляду справ відносно оскарження актів, дій або бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

- постанова про призначення дострокових виборів Черкаського міського голови на 25 травня 2014 року;

- постанова про відмічання 75-річчя Карпатської України.

Олександр Турчинов розпорядженням від 14.03.2014 доручила демонтувати огорожа біля Адміністрації Президента - з метою забезпечити вільний прохід громадян по вулиці Банковій.

КСУ визнав референдум у Криму незаконним.

Відбулося засідання Ради суддів України, на якому обговорювався хід підготовки ХІІ позачергового З'їзду суддів України- прийнято рішення про перенесення дати проведення з'їзду на 7 квітня (раніше планувалося 11 квітня).

Новини проектно-нормотворческой роботи депутатів і відомств :

- Москаль вніс законопроекти про статус кримськотатарського народу;

- ДАІ пропонує у експериментальному порядку в Києві на деяких ділянках доріг встановити ліміт 80 км/год;

- регіонали хочуть відмінити нотаріальне посвідчення копій 50 документів;

- техогляд з/х техніки ліквідовують;

- Бродський поскаржився у Генпрокуратуру на порушення міністерствами процедури розробки проектів.

14 березня набули чинності:

- наказ Мінюсту № 327/5 Про внесення змін до Інструкції по організації примусового виконання рішень;
- накази Минмолодежи № 37 про зміни в правилах змагань по кунгфу і № 272 по веслуванню на байдарках і каное;
- наказ Миндоходов № 120 про затвердження форми Повідомлення про запрошення платника в орган прибутків і зборів;
- розпорядження Нацкомфинуслуг відносно НПФ - № 25 про внесення змін до Ліцензійних умов і № 4400 про затвердження Положення про здійснення діяльності по адмініструванню фонду;
- і багато інших документи.

Читайте також наші традиційні п'ятничні рубрики: Топ-10 правових подій тижня для бізнесу і Судовий дайджест.


Сьогодні, 15 березня
пленарне засідання ВР почнеться в 12:00, як повідомив Р. Кошулинский учора при закритті засідання. Нагадаємо: парламент ще в лютому вирішив працювати у безперервному режимі, у тому числі і у вихідні і святкові дні.

Зокрема, сьогодні народні депутати планують прийняти рішення розпуску ВР Криму (адже нардепи попереджалищо зроблять це). Фракція ПР виступала проти розпуску, вважаючи, що таким чином Київ позбудеться можливості для діалогу по врегулюванню політичної ситуації в автономії. Про це учора заявляв Михайло Чечетов, хоча ПР не приймав остаточного рішення відносно голосування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини