Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Москаль вніс законопроекти про статус кримськотатарського народу

14 березня 2014, 17:00
202
7
Реклама

Нардеп Геннадій Москаль подав до парламенту законопроект № 4433 "Про статус кримськотатарського народу"який містить комплекс основних правових, економічних і соціальних питань гарантованого забезпечення прав таких осіб.

У проекті надаються визначення термінів "корінний народ", "примусово переселена особа", "члени сім'ї особи, яка було примусово переселено". Закріплені також олномочия органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування у сфері відновлення прав кримськотатарських татар як корінного народу України.

Ухвалення такого Закону, запевняє депутат, сприятиме процесу адаптації і інтеграції кримськотатарського народу в українське суспільство, забезпечить відповідні умови приведення національного законодавства у відповідність з міжнародними стандартами.

Крім того, зареєстрована ще одна ініціатива Г. Москаля - законопроект № 4434 "Про відновлення прав корінного народу України, примусово переселеного з території Криму"який містить комплекс основних правових, економічних і соціальних питань гарантованого забезпечення прав таких осіб.

Проектом визначається коло осіб, які визнаються примусово переселеними, механізм надання такого статусу, державні гарантії особам, і членам їх сімей, які повернулися в Україну на постійне проживання, особливості компенсації за вилучене внаслідок примусового переселення майно і так далі. Законопроектом також визначені форми і принципи міжнародної співпраці правоохоронних органів у сфері відновлення прав корінного народу України, примусово переселеного з території Криму.

Нагадаємо, що цього тижня ВР АРК прийняла постанову про гарантії прав кримськотатарського народу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини