Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Техогляд з/х техніки ліквідовують, а реєстрацію договорів оренди землі спростять

14 березня 2014, 16:40
550
0
Реклама

Минагрополитики підтримує вимогу аграріїв по ліквідації технічного огляду з/х техніки. На думку міністерства, це абсолютно зайва, штучно створена процедура в дозвільній системі, яка є додатковим обтяженням для сільгосптоваровиробників і механізмом стягнення з них незаконних платежів.

Тим паче, що здійснюваний техогляд не впливає на рівень технічної безпеки і стан сільгосптехніки. У цьому контексті достатнє ведення повного рееста з/х техніки і добровільного декларування в нім виробниками власного устаткування.

Міністр Ігор Швайка дав доручення Госземагентству розробити той, що відповідає законопроектяким передбачається впровадження зручних форм надання кадастрових послуг. Зокрема, заявникові надаватиметься можливість за власним бажанням вибрати зручну для нього форму запиту на отримання витягання з Госземкадастра про земельну ділянку, а також спосіб отримання такого документу : дистанційно в електронній формі за допомогою інтернет-сервісів, за допомогою послуг Укрпошти т.д.

"Окрім цього, ми ліквідовуємо систему посередницьких комерційних структур, які займаються рішенням різного роду земельних питань при засоби аграріїв. Усі процедурні моменти повинні здійснюватися безпосередньо Госземагентством"- додав И. Швайка.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини