Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чим займуться куратори податкової і митниці?

13 березня 2014, 17:55
336
0
Реклама

Сьогодні, 13 березня, Міністр фінансів України Олександр Шлапак представив колективу Миндоходов нових керівників відомства. Першим заступником Міністра прибутків і зборів України - головою ліквідаційної комісії Миндоходов призначений Ігор Белоус (куратор податкової), заступниками Міністра також стали Віталій Науменко (куратор митниці) і Володимир Хоменко (йому доручено підготувати необхідні документи для створення служби фінансових розслідувань).

По словах А. Шлапака, першочерговими завданнями нового керівництва є ліквідація кримінальних схем і майданчиків конвертаційякі використовуються для виведення засобів з бюджету, і забезпечення бюджетних призначень.

Міністр фінансів також доручив провести заходи по негайному закриттю підпільного ринку лікеро-горілчаних напоїв і вилучення алкогольної продукції без марок акцизного податку.

Крім того, серед важливих завдань - посилення боротьби з митними правопорушеннями, недопущення використання легальним бізнесом "податкових ям", врегулювання питання відносно надходжень окремих видів податків, зокрема, податку на прибуток і ПДВ і так далі

У свою чергу Ігор Белоус відмітив, що на сьогодні головним завданням для відомства є стабілізація податкових надходжень, вже після якої будуть проведені реформи в роботі Міністерства.

"Ми повинні змінити підходи до стягування податків. Вони мають бути однакові для усіх і враховувати реальний стан бізнесу. Крім того, залучення громадськості до контролю буде невід'ємною частиною процесу реформування"- підкреслив И. Белоус.

Новий керівник Міністерства також виступає за стабілізацію податкового законодавства. И. Белоус також завірив присутніх, що усі позитивні напрацювання в податковій і митній сферах будуть обов'язково збережені.

Серед основних завдань в митній сфері визначено забезпечення безперебійної роботи митниць. По словах В. Науменко буде продовжена робота над спрощенням митних процедур і удосконаленням митного законодавства.

Роботою силового блоку відомства займатиметься Володимир Хоменко. Першочерговою роботою його підлеглих стане боротьба з існуючими злочинними схемами ухилення від сплати податків і недопущення використання таких схем надалі.

Джерело: Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини