Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіонал запропонував посилити відповідальність за незаконне поводження зі зброєю

13 березня 2014, 17:35
121
0
Реклама

Законопроектом від 11.03.2014 № 4398 нардеп-регіонал Н. Шуфрич пропонує внести зміни Карний кодекс відносно посилення відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Передбачається посилити відповідальність за дії, передбачені частиною першої статті 263 УК, встановивши термін покарання у виді поневіряння свободи від 5 до 10 років (зараз - від 3 до 7 років). А за дії, передбачені в частині другій (стосовно холодної зброї), передбачається ввести покарання винятково у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років (зараз - до 3 років; а також є можливість штрафу, арешту і тому подібне).

Законопроект передбачає набуття чинності з 22 березня 2014 року - у зв'язку з тим, що МВС з 4 по 21 березня 2014 року проводить заходи по добровільній здачі зброї.

У пояснювальній записці автор відмічає: останнім часом суспільство украй турбує той факт, що на вулицях організовані групи і окремі особи під виглядом громадських об'єднань відкрито носять зброю і здійснюють злочинну діяльність, яка не має нічого спільного з вираженням громадянської позиції або здійсненням громадського контролю. Дії вказаних осіб погрожують громадському порядку, життю і здоров'ю людей, і полягають в незаконному поводженні зі зброєю, пояснює Н. Шуфрич необхідність прийняття його проекту.

Також читайте: Пропонується закріпити в Конституції право на вільне володіння вогнепальною зброєю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини