Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати інформацію з реєстру юрособ і фізосіб-підприємців?

Реклама

У листі від 3 березня 2014 року № 5404/05-15-14 Укргосреестр нагадав, що згідно Порядку державній реєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжили і Порядку надання інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно, у разі подачі заяви від імені юрособи держреєстратор, який є користувачем Єдиного державного реєстру, отримує інформацію з реєстру відносно такої особи. Держреєстратор має право отримати актуальну інформацію про існування юрособи, його органи управління, наявності певних обмежень відносно здійснення дій від імені юрособи.

Держреєстратор прав при розгляді заяви, поданої від імені юрособи, повинен здійснювати пошук інформації в Єдиному державному реєстрі на офіційному сайті ГП "Інформаційно-ресурсний центр" по посиланню http://irc.gov.ua/ua/Poshuk - v - YeDR.html.

Отриману інформацію відносно юрособи реєстратор оформляє в паперовому виді і засвідчує друком для залучення до реєстраційної або облікової справи.

У разі представлення від імені юрособи заяви, розгляд якої здійснюється в порядку, визначеному наказом Мінюсту від 2 квітня 2013 року № 607/5 "Про заходи по взаємодії органів державної реєстрації прав і їх посадовців", держреєстратор, яким прийнята відповідна заява, здійснює пошук інформації в Єдиному державному реєстрі до передачі його на розгляд Укргосреестру. Після оформлення результату пошуку в паперовому виді із завіренням друком виготовляється його електронна копія шляхом сканування і разом з іншими електронними копіями документів, представлених для державної реєстрації прав, розміщується у базі даних про реєстрацію заяв і запитів Державного реєстру прав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини