Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госинформнауки відстоює пільги для IT

13 березня 2014, 16:16
145
0
Реклама

Держагентство з питань науки, інновацій і інформатизації України стурбовано ініціативою Мінфіну відмінити особливості оподаткування, встановлені для ИТ-компаний.

"Госинформнауки ні в якому разі не може погодитися з пропозиціями Мінфіну по відміні особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції і вважає, що таке рішення може тільки поглибити проблеми вітчизняної економіки"- заявив голова Агентства Володимир Семиноженко.

Що відповідають листи, в яких обгрунтовується помилковість такої ініціативи, Госинформнауки вже направило в Мінфін і Комітет ВР з питань інформатизації і інформаційних технологій. У листах, зокрема, відзначається, що введення особливостей оподаткування були спрямовані саме на збільшення надходжень до звідного держбюджету за рахунок виводу з "тіні" індустрії програмної продукції.

Пан Семиножденко відмітив, що це один з небагатьох прикладів, коли в умовах жорсткого політичного протистояння, законопроект був ініційований представниками усіх політичних сил, і при його голосуванні, вже в першому читанні отримав підтримку 336 народних депутатів. Правда, в результаті протидії консервативних кругів в остаточному виді закон був ухвалений у виді, що урізав, що значно ослабило його ефективність і результативність.

І проте, незважаючи на це, внесенні змін до Податкового кодексу мало позитивний вплив. Так, приріст об'ємів надання послуг у сфері інформатизації в 2013 р. склав 12 %. Об'єм аутсорсингового ринку програмного забезпечення наближається до $ 2 млрд.

По його В. Семиноженка, для подолання кризи потрібна не відміна особливостей оподаткування, а прийняття Верховною Радою законопроекту "Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу відносно особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції", який передбачає зниження до 5 % розміру єдиного соціального внеску.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини