Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбання іноземного громадянства не звільняє від обов'язку дотримувати українські закони

13 березня 2014, 14:33
167
1
Реклама

Останнім часом в інформаційному просторі поширюються повідомлення про заходи іноземних держав, спрямовані на спрощення порядку отримання громадянами іноземного громадянства. У зв'язку з цим Державна міграційна служба України інформує громадян про основні положення законодавства України і правові наслідки придбання громадянами іноземного громадянства.

Стаття 2 Закону "Про громадянство України" визначає, що у разі, якщо громадянин України придбав громадянство (підданство) іншої держави або держав, то в правових стосунках з Україною він визнається лише громадянином України.

Нагадаємо, як вже роз'яснювало МЗС, громадянство України припиняється в результаті виходу з громадянства України або в результаті втрати громадянства України, а також на підставах, передбачених міжнародними угодами України (з РФ подібних немає).

Однією з підстав для втрати громадянства Українивідповідно до статті 19 Закону, являється добровільне придбання громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого придбання він досяг повноліття.

Згідно статті 20 Закону, громадянин України, відносно якого оформляється втрата громадянства, до видання Указу Президента України про припинення громадянства України користується усіма правами і несе усі обов'язки громадянина України.

Таким чином, добровільне придбання громадянства іноземної держави громадянином України не звільняє громадянина від обов'язку дотримання Конституції України і законодавства України, а також від відповідальності за їх порушення, - до ухвалення відповідного рішення Президентом України і про припинення громадянства України.

Джерело: ГМС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини