Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кличко зможе балотуватися в Президенти, а бюлетені заборонено фотографувати, - ухвалений Закон

13 березня 2014, 14:00
266
0
Реклама

Парламентарі сьогодні прийняли в другому читанні Закон о внесенні змін до Закон про вибори Президента України відносно техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу (законопроект № 3224-д) .

Згідно із Законом, особа вважається що проживає на території в межах державного кордону України, якщо його місце проживання зареєстроване в Україні (відповідно до Закону про свободу пересування). Ця поправка була внесена в законопроект потім першого читання і дозволяє Віталієві Кличку балотуватися на пост Президента України.

Крім того, змінами встановлено, що склад ЦВК міняється 2/3 голосів нардепів, а не простою більшістю голосів. Це повинно забезпечити велику незалежність членів ЦВК.

Також передбачено, що фотографування, відеофіксація у будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців, у тому числі - особисто виборцем в кабіні для таємного голосування; а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування, забороняється і є порушенням таємниці голосування. Членам виборчкомів і іншим особам заборонено здійснювати будь-які дії або розголошувати відомості, які дають можливість встановити зміст волевиявлення конкретного виборця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини