Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати попросили ООН розглянути ситуацію в Криму

13 березня 2014, 10:44
304
11
Реклама

Сьогодні Верховна Рада України проголосувала за Постанову про звернення до ООН (проект № 4418). За проголосувало 250 народних депутатів.

"… ситуація на території Автономної Республіки Крим продовжує різко погіршуватися внаслідок активізації дій з боку збройних сил і Чорноморського флоту Російської Федерації. Фактично йдеться про неспровокований акт агресії проти України з боку Російської Федерації", - сказано в зверненні.

Україна як держава-засновник ООН закликає Організацію Об'єднаних Націй негайно розглянути ситуацію, що склалася в Автономній Республіці Криму зв'язку з грубими відношенні її порушеннями Російською Федерацією засадничих принципів міжнародного права, закріплених Статутом ООН.

В той же час, згідно з визнаним ст. 51 Статуту ООН правом на самооборонуУкраїна залишає за собою право у разі потреби звернутися у будь-яку державу або регіональної системи колективної безпеки по допомогу по відновленню її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості.

Крім того, депутат Ірина Геращенко пропонувала звернутися в ООН з проханням виключити Росію з Ради безпеки ООН як державу-агресора. Деякі нардепи вважають, що треба вимагати виключення РФ із складу ООН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини