Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді просять забезпечити порядок в судах і захистити їх

12 березня 2014, 14:24
75
0
Реклама

Рішенням Ради суддів України від 6 березня 2014 р. № 9 було затверджено звернення Ради.

Рада суддів України вважає, що реальні зміни у сфері правосуддя можуть бути забезпечені шляхом системних зрушень, а не тільки із-за кадрових змін (нагадаємо, у ВР зареєстрований вже 2 проекти про люстрацію суддів - від Мінюсту і депутатов-свободовцев).

В цілях вжиття заходів по відновленню довіри до судової влади, забезпечення правопорядку і створення належних умов для здійснення незалежного правосуддя Рада суддів України вважає необхідним:

1. Звернутися до Голови ВР А. Турчинову відносно прийняття парламентом України законів і постанов відносно судоустрою, судочинства і статусу суддів в строгій відповідності з міжнародними стандартами у сфері правосуддя і конституційними гарантіями незалежності суддів, не допускаючи погіршення статусу суддів і їх соціального захисту.

2. Звернутися до і. о. Генерального прокурора А. Махницкому про необхідність посилення нагляду за дотриманням законів відносно забезпечення державного захисту судів, суддів і працівників апарату судіва також по розгляду повідомлень суддів і судів про здійснення карних правопорушень відповідно до вимог глави 19 КПК і вжиття невідкладних заходів по об'єктивному беспристрастному розслідуванню виробництв в розумні терміни по фактах вбивств і насильства відносно суддів, членів їх сімей, близьких родичів і працівників апаратів судів, що знаходяться у виробництві органів досудового слідства.

3. Звернутися до Міністра внутрішніх справ України А. Авакову про необхідність неухильного виконання вимог закону про забезпечення громадського порядку в судах і охорони приміщень судів, захисту життя і здоров'я суддів, працівників апарату судів і учасників судового процесу.

Джерело: Судова влада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини