Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свободовцы подали альтернативний законопроект про люстрацію суддів

12 березня 2014, 13:27
600
6
Реклама

Учора, 11 березня, депутати від В "Свобода" зареєстрували проект закону про відновлення довіри до судової системи № 4378-1. На їх думку, проект № 4378розроблений Мінюстом, містить істотний ряд недоліківа саме проект:

- обмежує перевірку суддів адмінсудів і термін проведення перевірки суддів госпсудів. Відповідно, законопроектом № 4378 створюються умови для того, щоб спори пов'язані з виборчим процесом і процесом референдуму і надалі розглядалися тими ж суддями, які виносили одіозні і відверто несправедливі ухвали;

- передбачає практично обмежену люстрационною перевірку суддів у зв'язку з подіями з 21.01.2013 р. по 21.02.2014 р. і не спрямований на викорінювання корупційної складової в судовій системі;

- не містить чітких критеріїв, по яких спеціальною комісією повинне прийматися рішення про люстрацію і не визначає процедури роботи спеціальної комісії;

- передбачає роботу спеціальної комісії впродовж 6 місяців, що, враховуючи кількість суддів, виключає об'єктивну оцінку їх діяльності і відразу ж веде до принципу вибіркової люстрації.

Згідно з проектом № 4378-1 для перевірки суддів при УСЮ формується Тимчасова спеціальна комісія з люстрації, яка складається з 17 членів. Комісія звітує перед ВР України, а персональний склад також формується парламентом.

Не можуть бути призначені до складу Спеціальної комісії обличчя, які впродовж останніх 10 років працювали на посадах суддів, в апараті суду, в правоохоронних органах, на держслужбі.

Перевірка здійснюється відносно суддів судів загальної юрисдикції України.

Об'єктом перевірки являються:

1) рішення, дії або бездіяльність професійних суддів при здійсненні правосуддя одноосібно або у складі колегії суддів;

2) рішення, дії або бездіяльність суддів, які, знаходячись на адміністративних посадах, використовували свій службовий стан для впливу на інших суддів;

3) достовірність і повнота відомостей, що містяться в деклараціях про майно, прибутки, витрати і зобов'язання фінансового характеру в порівнянні з витратами суддів і їх близьких родичів, а також вартістю майна, що належить їм або яким вони користуються, або передано ними в управління, ін.

Перевірка здійснюється впродовж 6 місяців з дати початку роботи Комісії. За результатами обговорення звіту Комісії, Верховна Рада приймає рішення про закінчення перевірки суддів, або про її продовження на наступний термін.

Судді, що не пройшли перевірку і були звільнені з посади на підставі рішення спеціальної комісії, не можуть бути призначені або обрані на посаду судді впродовж 5 років з моменту звільнення з посади судді.

З моменту набуття чинності Закону голови усіх судів, їх заступникиокрім голови Верховного Суду України і його заступників, вважаються звільненими з адміністративних посад. Верховною Радою за уявленням зборів суддів відповідного суду, затвердженим УСЮ, призначаються тимчасово і. о. голів судів, їх заступників з числа суддів, які пропрацювали в цьому суді не менше 3 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини