Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внутрішні війська перетворять на Національну гвардію?

12 березня 2014, 10:33
253
1
Реклама

Учора на засіданні ВР Олександр Турчинов уявив депутатам ідею про створення в Україні Національної гвардії. Відповідний законопроект № 4393 був зареєстрований пан Турчиновим 11 березня. Також відмітимо, що цей проект вже включений до порядку денного.

Проектом Закону пропонується внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ перетворити на Національну гвардію України - військове формування з правоохоронними функціями, яке входитиме в систему МВС і призначено для виконання завдань по захисту і охороні життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних і інших протиправних посягань, охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами в забезпеченні держбезпеки і захисті державного кордону, припиненні терористичної діяльності, а також діяльності незаконного воєнізованого або озброєного формування (груп), терористичний організація, організований група і злочинний організація.

Крім того, Національна гвардія бере участь у взаємодії зі Збройними Силами України у відсічі озброєної агресії проти України і ліквідації озброєного конфлікту шляхом ведення військових (бойових) дій, а також виконанні завдань територіальної оборони.

Загальна чисельність Гвардії складає 33 300 чоловік, в т. ч. 30 000 військовослужбовців. Особовий склад Національної гвардії складається з військовослужбовців і працівників, зокрема, Гвардія комплектується військовослужбовцями, що проходять військову службу за контрактом і по заклику.

Військово-політичне і адміністративне керівництво Гвардією здійснюється Міністром внутрішніх справ України, а безпосереднє військове керівництво - командувач Національної гвардії України, який одночасно є начальником головного органу військового управління Гвардії.

На службу в Гвардію не може бути прийнята особа, яка має не погашену або не зняту судимість за скоєння злочину (окрім реабілітованої особи) або на яке впродовж останнього року накладалося адміністративне стягнення за здійснення корупційного правопорушення.

Дата набуття чинності Закону про Національну гвардію залишається відкритою, хоча в пояснювальній записці все ж передбачається, що це відбудеться в 2014 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини