Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст проведе антикорупційну перевірку ГИС і Укргосреестра

12 березня 2014, 09:05
223
6
Реклама

Міністерство юстиції ініціювало створення спеціальною робочої групи для проведення антикорупційної перевірки роботи Державної старанної служби України і Державної реєстраційної служби. Усі напрацьовані матеріали по фактах корупційних дій будуть передані в Генеральну прокуратуру і МВС.

Як заявив Міністр юстиції П. Петренко, попередня перевірка ГИС і Укргосреестра на предмет корупційних порушень показала, що хабарництво у цих системах має масовий характер. Саме тому був створений робочий гурт для проведення антикорупційної перевірки.

Крім того, по допомогу в проведенні вказаної перевірки Міністерство має намір звернутися до "глави Антикорупційного бюро" Тетяни Чорновол (відмітимо, що Т. Чорновол призначена не главою такого бюро (цього держоргану доки не існує), а урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, - ред.).

Міністр також підкреслив, що хабарництво завжди включає двох суб'єктів стосунків : того, хто бере, і того, хто дає. Тому Міністерство юстиції звертається до громадян з проханням не давати узяток і бойкотувати подібні вимоги співробітників ГИС і Держреєстру.

До речі, в Державній старанній службі працює "Лінія довіри" з питань корупційних проявів в діяльності посадовців цього органу - по номеру (044) 486-66-54. Крім того, інформацію про випадки корупції в ГИС і Держреєстрі можна відправити на електронну адресу hotline@minjust.gov.ua.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини