Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За службу в Криму військових пропонується визнати учасниками бойових дій

12 березня 2014, 09:50
231
3
Реклама

До парламенту поданий законопроект № 4267-2 (автори - О. Проданий, И. Геращенко, М. Матиос)що передбачає внесення змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Проектом пропонується визнати учасниками бойових дій військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної пограничної служби України, осіб рядового, начальницького складу і військовослужбовців Міністерства внутрішніх справ України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які базувалися або були спрямовані в АР Криммісто Севастополь, з моменту приведення Збройних Сил України в повну бойову готовність згідно з Указом Президента України "Про невідкладні заходи по забезпеченню національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України" від 02.03.2014 № 189/2014 і до припинення незаконного використання збройних сил Російської Федерації на території України.

Також проект передбачає обчислювати вислугу років і трудовий стаж для таких осіб з розрахунку 1 місяць за 3.

Реалізація цього законопроекту, як запевняють його автори, дасть належну оцінку державою дій військовослужбовців, які забезпечували захист військових об'єктів від російських окупантів і не порушили присягу українському народу під час використання збройних сил Російської Федерації на території України.

Відмітимо, що цей законопроект зареєстрований як альтернативний до № 4267 і № 4267-1, якими пропонується соцзахист учасників мирних акцій протесту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини