Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності порядок використання електронних накладних для декларування непідакцизних товарів

Реклама

10 березня набув чинності Порядок використання електронних накладних УМВС (СМГС), ЦИМ/УМВС (ЦИМ/СМГС, CИM/SMGS), ЦИМ (СІМ) для декларування товарів, що не є підакцизними, затверджений спільним наказом Мининфраструктуры і Миндоходов від 10 грудня 2013 року № 1006/782.

Дія Порядку поширюється на товари, які :
- ввозяться на митну територію України залізничним транспортом і переміщаються по її території прохідним транзитом або в межах одного пункту пропуску (пункту контролю) через державний кордон України і вивозяться за її межі ж/д транспортом;
- ввозяться на митну територію України ж/д транспортом і переміщаються по території України прохідним транзитом з перевантаженням в морських (річкових) портах України і наступним їх вивезенням за межі митної території України водним транспортом;
- ввозяться на митну територію України морським (річковим) транспортом з перевантаженням в морських (річкових) портах України і наступним їх вивезенням за межі митної території України ж/д транспортом;
- ввозяться на митну територію України ж/д транспортом і переміщаються по цією територією внутрішнім транзитом з метою подальшого їх приміщення у відповідний митний режим.

Оригінал накладної УМВС, або накладній ЦИМ / УМВС, або накладній ЦИМ супроводжує вказане переміщення товарів впродовж усього шляху дотримання ж/д транспортом по території України.

Електронна залізнична накладна (ЭЖН) містить такі додаткові відомості, необхідні для виконання митних формальностей :

- код країни, з якої відправлені товари, відповідно до Класифікацією країн світу;
- девятизначный код пункту пропуску, через який передбачається вивезення товарів за межі митної території України, або органу прибутків і зборів, в якому закінчується переміщення товарів;
- код країни, в яку спрямовуються товари, відповідно до Класифікації країн світу;
- код товару згідно Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД) (вказуються перші чотири цифри без пропусків і розділових знаків).

Додаткові відомості вказуються в накладних:

УМВС - в графі 6 "Відміток, не обов'язкових для залізниці";

ЦИМ / УМВС - в графі 15 "Відміток, не обов'язкових для перевізника / залізниці";

ЦИМ - в графі 15 "Інформація для вантажоодержувача".

ЭЖН формується автоматизованою системою ж/д транспорту після отримання від же/д адміністрації країни, з якою Україна має загальну межу, електронного перевізного документу при ввезенні товарів на митну територію України на кожну накладну УМВС, або накладну ЦИМ / УМВС, або накладну ЦИМ.

Отримавши ЭЖН, автоматизована система автоматично ідентифікує автора. У разі негативного результату перевірки авторства документу ЭЖН підлягає відхиленню з наданням відповідного авторизованого повідомлення. У разі виявлення в ЭЖН помилок автоматизована система органу прибутків і зборів формує їх перелік і направляє його декларанту у складі авторизованого повідомлення для їх усунення.

Підтвердженням ідентифікації автора і прийняття ЭЖН митницею відправлення є отримання декларантом авторизованого сполучення з вказівкою реєстраційного номера ЭЖН.

Також читайте: Миндоходов нагадало митницям про виконання вимог відносно фінансових гарантій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини