Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено положення про діяльність по адмініструванню недержавного пенсійного фонду

Реклама

Розпорядженням від 3 грудня 2013 року № 4400 Нацкомфинуслуг затвердила Положення про здійснення діяльності по адмініструванню недержавного пенсійного фонду.

Положення встановлює обов'язки адміністратора недержавного пенсійного фонду, вимоги до організації і здійснення ним діяльності по адмініструванню фонду, правила персоніфікованого обліку учасників фонду, у тому числі учасників накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, і порядок доступу до цієї інформації.

Зокрема, встановлено, що договір про адміністрування пенсійного фонду полягає на підставі рішення ради фонду і завіряється підписом голови ради фонду (чи члена ради фонду, якому головою ради надано відповідне доручення), друком фонду, підписом уповноваженого обличчя адміністратора і друком адміністратора. У договорі мають бути визначений порядок і умови передачі системи персоніфікованого обліку, відшкодування витрат, пов'язаних з передачею системи персоніфікованого обліку адміністраторові, відповідальність адміністратора по такої передачі. Крім того, в договорі можуть бути визначені умови оплати послуг з передачі системи персоніфікованого обліку. При цьому розмір такої оплати не повинен перевищувати розмір плати за надання послуг з адміністрування фонду, встановлений цим договором.

Відносно операцій, що здійснюються адміністратором у разі припинення фонду встановлено, що з дати приєднання системи персоніфікованого обліку фонду, який припиняється, в систему персоніфікованого обліку фонду - правонаступника адміністратор фонду - правонаступника повинен розмістити на своєму сайті повідомлення про завершення такого приєднання і почати виконувати зобов'язання фонду (фондів), які приєднуються.

Заяви і інші документи від учасника фонду (спадкоємців або іншого чоловіка учасника фонду у разі розірвання браку), який припиняється, прийняті і невиконані на дату фіксації адміністратором фонду, який припиняється, не вимагають переоформлення і виконуються адміністратором фонду - правонаступника в повному об'ємі, починаючи з дати приєднання системи персоніфікованого обліку фонду, що припиняється, в систему персоніфікованого обліку фонду - правонаступника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини