Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримські депутати заборонили на півострові "Правий сектор" і "Свободу"

11 березня 2014, 14:20
119
9
Реклама

Верховна Рада АРК сьогодні на позачерговому пленарному засіданні прийняла рішення про забороні діяльності на території Криму "профашистських партій і громадських організацій"у тому числі В "Свобода", організації "Правий сектор" і структурних утворень, що входять в нього, а також "Братерство" Д. Корчинского і інших - як що несуть загрозу для життя і безпеки кримчан.

У пояснювальній записці до документу відзначається, що в Криму обурені тим беззаконням, яке сьогодні панує у багатьох регіонах України в результаті дій бойовиків озброєних бандформувань при повному потуранні самопроголошеної влади в Києві. Кримську владу турбують недавні заяви представників "правоэкстремистской угрупування "Правий сектор" про можливість відправки її активістів в Крим, оскільки це приведе до ескалації насильства на півострові".

У документі також відзначається, що 5 березня Слідчий комітет Росії заочно пред'явив звинувачення лідерові "Правого сектора" Дмитру Ярошу по статтях 205 і 280 Карного кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної і екстремістської діяльності, досконалі з використанням засобів масової інформації). Кримінальна справа порушена проти ще одного активіста "Правого сектора" Олександра Музычко за ознаками злочину, передбаченого статтею 209 УК РФ (створення озброєного гурту (банди) в цілях нападу на російських громадян).

Службі безпеки АРК доручено проводити необхідну роботу по виявленню і притягненню до карної відповідальності винних в розпалюванні міжнаціонального розбрату і закликах до насильства. Міністерству юстиції - не реєструвати кримські республіканські відділення політичних партій і громадських організацій профашистського і неонацистського толку.

Джерело: ВР АРК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини