Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацрада вимагає сьогодні до 19.00 припинити трансляцію деяких російських каналів

11 березня 2014, 14:35
259
11
Реклама

Національний радий України з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від провайдерів програмної послуги до 19:00 11 березня поточного року припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів "Звістці", "Росія 24", ОРТ (Перший канал всесвітня мережа), "РТР Планета", " НТВ - Світ".

За станом на 12:00 11 березня вже до 50 % провайдерів по усій Україні відключили мовлення цих іноземних каналів, інші готуються до відключення (нагадаємо, на вихідних Нацрада вже звертався до провайдерів з цього питання).

Така ситуація в інформаційному полі України викликана необхідністю забезпечення інформаційної безпеки відповідно до Рішення СНБО України від 1 березня 2014 "Про невідкладні заходи по забезпеченню національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України" і зверненням Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 № 242/2-5-1 в Національну раду.

Замість цього Нацрада рекомендує забезпечити ретрансляцію в мережах України передач телеканалу ATR і Чорноморською ТРК.

Відмітимо, Національний регулятор скликає термінову нараду з керівниками об'єднань провайдерів програмної послуги і видатних провайдерів України в 14.00 12 березня 2014 р.

Джерело: Нацрада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини