Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як працедавцеві подавати інформацію про працевлаштованих пільговиків?

11 березня 2014, 13:41
184
0
Автор:
Реклама

У листі від 12 лютого 2014 року № ДЦ-01-961/0/6-14 Державний центр зайнятості нагадав, що згідно ст. 14 Закону "Про зайнятість населення" для працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню (окрім інвалідів, що не досягли пенсійного віку), підприємствам, установам і організаціям з чисельністю штатних працівників більше 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 % среднесписочной чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

Згідно частини 3 ст. 14 Закону працедавці самостійно розраховують квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах, в установах і організаціях і відносяться до таких, які неконкурентоздатні на ринку праці (окрім інвалідів), і забезпечують їх працевлаштування самостійно.

Порядком надання працедавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню визначений вичерпний перелік документів, необхідних для підтвердження приналежності громадян до категорій осіб, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню, період дії цієї квоти і процедуру надання підприємствами, установами і організаціями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість і працевлаштування таких громадян.

Згідно з Порядком працедавці щорічно, не пізніше за 1 лютого після звітного року, уявляють інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню. Тобто, ці відомості працедавець повинен подати службі зайнятості в 2014 році не пізніше за 1 лютого після звітного року, де вказуватиме среднеучетную чисельність штатних працівників за 2013 рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини