Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати знову звернулися до гарантів безпеки України

11 березня 2014, 12:30
114
2
Реклама

Верховна Рада України схвалила проект Постанови про Звернення ВР України до держав-гарантів безпеки України (№ 4390).

Депутати в зверненні черговий раз попросили допомоги від країн-учасниць Будапештського меморандуму, міжнародних організацій. Зокрема, представляючи проект Постанови голова ВР А. Турчинов звернув увагу на ситуацію в Криму (нагадаємо, сьогодні ВР АР Крим оголосила про незалежність Криму у складі РФ).

Згідно з Постановою ВР України звертається до Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії і США як країн-учасниць Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї з проханням виконати свої зобов'язання відповідно до його положень і застосувати усі можливі дипломатичні, політичні, економічні і військові заходи для негайного припинення агресії і збереження незалежності, суверенітету і існуючих меж України.

Крім того, ВР звертається до Російської Федерації з вимогою негайного виведення військ з території України і припинення агресії проти Української держави і забезпечення його територіальної цілісності і незалежності.

За цей проект проголосували 253 народні депутати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини