Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Крим прийняв декларацію про незалежність

11 березня 2014, 12:14
181
2
Реклама

Верховна Рада Автономної Республіки Крим сьогодні на позачерговому пленарному засіданні прийняла Декларацію про незалежність Криму і м. Севастополя. За документ проголосували 78 депутатів з 81, що взяло участь в голосуванні. Декларація підписана головою ВР Криму Володимиром Константиновым і головою Севастопольської міської ради Юрієм Дойниковым.

Текст Декларації :

Ми, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим і Севастопольської міської ради, виходячи з положень Статуту Організації Об'єднаних Націй і цілого ряду інших міжнародних документів, що закріплюють право народів на самовизначення, а також зважаючи на підтвердження міжнародним судом ООН відносно Косово від 22 липня 2010 р. того факту, що одностороннє проголошення незалежності частиною держави не порушує які-небудь норми міжнародного праваприймаємо спільно рішення:

1. У разі, якщо в результаті майбутнього 16 березня 2014 року прямого волевиявлення народів Криму буде прийнято рішення про входження Криму, включаючи Автономну Республіку Крим і місто Севастополь, до складу Росії, Крим після референдуму буде оголошений незалежним і суверенним державою з республіканською формою правління.

2. Республіка Крим буде демократичною, світською і багатонаціональною державою, яка зобов'язується підтримувати світ, міжнаціональну і міжконфесійну згоду на своїй території.

3. Республіка Крим як незалежна і суверенна держава у разі відповідних результатів референдуму звернеться до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим на основі відповідного міждержавного договору до складу Російської Федерації в якості нового суб'єкта Російської Федерації.

За інформацією прес-служби ВР АРК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини