Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада Майдану вимагає відкрити доступ до реєстру майнових прав

8 березня 2014, 10:20
324
4
Реклама

Рада Майдану вимагає відкрити доступ до реєстру майнових прав, у тому числі і через інтернет. Про це учора в ході прес-конференції заявила член Ради Тетяна Монтян.

"Відкритість реєстрів майнових прав означає, що ніхто не зможе приховати ніякого раздерибаненное майна. Якщо реєстри не будуть відкриті, то ніяка люстрація не допоможе привести країну до цивілізації", - заявила Т. Монтян.

За її словами, у Верховній Раді є зареєстрований законопроект про відкритість реєстрів майна, проте депутати не хочуть його виносити в сесійний зал.

Джерело: РБК-Україна.

Законопроект № 3378 відносно відкритості відомостей Державного реєстру прав був зареєстрований групою нардепів з різних фракцій в жовтні 2013 року. Пропонується викласти в новій редакції ст. 28 Закону про держреєстрацію речових прав на нерухомість і встановити, що інформація про речові права і обтяження на нерухоме майно у формі витягання є доступною будь-якій фізичній і юридичній особі. Детальніше: Депутати пропонують відкрити Держреєстр прав на нерухомість.

Державна реєстраційна служба також виступала за відкритість усіх єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Мінюсту. Але відмічала, що відкрити деякі реєстри розкриття персональних даних українців - дуже складно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини