Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

47 країн Європи засудили дії Президента Володимира Путіна в Україні

7 березня 2014, 17:54
161
3
Реклама

47 країн Європи засудили дії Президента Володимира Путіна відносно України, а також призвали його негайно вивести війська з території України і почали збір підписів про позбавлення права голосу російської делегації в Раді Європи.

Постійний Комітет Ради Європи одноголосно підтримав резолюцію про засудження рішення Президента Російської Федерації Володимира Путіна і обох палат російського парламенту про напрям військ в Україну, що підриває суверенітет і територіальну цілісність України повідомив член постійної парламентської делегації України в ПАРЕ, в.о. голови фракції "Батькивщина" Сергій Соболев.

Постійний Комітет Ради Європи, засідання якої відбувається зараз в Парижі, є найвищим органом в період між парламентськими сесіями ПАРЕ. За словами пана Соболева, Постійний Комітет Ради Європи підтримав діючу владу України, визнавши її повністю легітимноюі схвалив усі дії української влади з негайної стабілізації ситуації дипломатичними методами.

Також Постійний Комітет Ради Європи одноголосно підтримав рішення про необхідність термінового виводу військ з території України, які базуються в Криму, з місця дислокації єдиною запорукою врегулювання мирним шляхом ситуації в Україні.

Постійний Комітет Ради Європи також засудив позицію російського посібника по застосуванню військової сили на території України.

Крім того, по словах Соболева, почався збір підписів під ініціативою про припинення повноважень делегації Російської Федерації в Раді Європи у разі, якщо не будуть виконані усі умови, закладені в резолюції.

"Це означає, що російська делегація буде позбавлена права голосу у вищій інституції, яка об'єднує 47 країн Європи", - заявив Соболев .

Джерело: ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини