Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок реєстрації іноземних спостерігачів на президентських виборах

Реклама

Постановою від 4 березня 2014 року № 30 Центрвиборчком затвердив Порядок реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій на виборах Президента України.

Офіційним спостерігачем від іноземної держави, міжнародній організації на виборах являється особа, запропонована для реєстрації іноземною державою або міжнародною організацією і зареєстроване Центрвиборчкомом. Повноваження офіційних спостерігачів починаються з дня їх реєстрації і припиняються після встановлення результатів виборів.

Громадянин України не може бути зареєстрований офіційним спостерігачем.

Повноваження офіційного спостерігача підтверджуються посвідченням, виданим Центрвиборчкомом. Посвідчення дійсне при пред'явленні офіційним спостерігачем документу, що засвідчує його особу.

Документи про реєстрацію офіційних спостерігачів подаються в Центрвиборчком не раніше дня початку виборчого процесу і не пізніше чим за сім днів до дня виборів або дня повторного голосування. Офіційний спостерігач від іноземної держави, міжнародної організації не може бути зареєстрований від двох або більше за суб'єктів представлення.

Пропозиції про реєстрацію офіційних спостерігачів викладаються у формі звернення, яке подається в Центрвиборчком іноземними державами через акредитовані в Україні дипломатичні представництва цих держав, міжнародними організаціями безпосередньо в Комісію або через Міністерство закордонних справ України.

Центрвиборчком може достроково припинити повноваження офіційних спостерігачів у разі порушення ними Закону "Про вибори Президента України", прийнявши відповідне мотивоване рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини