Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юруправление ВС Криму пояснило, чому рішення про проведення референдуму не припинене

7 березня 2014, 12:17
130
8
Реклама

Юридичне управління Секретаріату Верховної Ради Автономної Республіки Крим опублікувало роз'яснення відносно вчорашнього звернення Голови Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександра Турчинова до народу у зв'язку з ситуацією в АР Крим.

Текст поводження з посиланням на прес-службу розміщений на сайті офіційного Інтернет-представництва в.о. Президента України. У зверненні говориться про те, що Верховна Рада Криму прийняла незаконне рішення про проведення референдуму в Криму з питання: Чи "виступаєте ви за входження Криму до складу Російської Федерації"?. Це рішення, на думку в.о. Президента України, є нелегітимним і нікчемним.

У зв'язку з цим Олександр Турчинов заявив, що відповідно до наданих йому повноважень він припинив рішення Верховної Ради Криму.

У роз'ясненні відзначається, що відповідно до ч. 2 ст. 137 Конституцій України за мотивами невідповідності нормативно-правових актів Верховної Ради АР Крим Конституції України і законам України Президент України може припинити дію нормативно-правових актів Верховної Ради АР Крим з одночасним зверненням до Конституційного Суду України відносно їх конституційності.

Оскільки відповідний указ в.о. Президента України до теперішнього часу в установленому порядку не виданий і не обнародуваний, а конституційне представлення відносно конституційності Постанови Верховної Ради АР Крим від 6 березня 2014 року "Про проведення загальнокримського референдуму" до Конституційного Суду України не внесено, висловлювання в.о. Президента України Олександра Турчинова є нікчемними і не спричиняють за собою правових наслідків.

Джерело: ВС АР Крим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини