Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Функції по реєстрації нерухомості повернуть місцевим органам влади?

7 березня 2014, 11:47
188
4
Реклама

Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимир Гройсман відмітив необхідність переформатування роботи Госархстройинспекции і Реєстраційної служби.

Зокрема, на думку міністра, треба в корені змінити систему госархстройконтроля і реєстрації прав на нерухоме майно, оскільки вони були створені виключно для хабарництва і корупції. "Думаю, доцільно їх функції повернути органам місцевого самоврядуванняа процедуру подачі декларацій про початок будівництва і про готовність об'єкту до експлуатації зробити публічною. Крім того, необхідно мінімізувати контакт забудовників з чиновниками"- стверджує В. Гройсман.

Запропоновано було також надати госархстройконтролю функції контролю якості будівництва у тих межах, які визначать учасники ринку.
Віце-прем'єр виразив готовність продовжити роботу над спрощенням і вдосконаленням дозвільної системи у будівництві, в той же час назвав неприпустимим існування в країні такого поняття як самовільне будівництво.

Термін, впродовж якого триває процедура набуття прав на землю, а це 540 днів, Віце-прем'єр назвав злочином і виразив готовність підтримати напрацювання учасників будівельного ринку по спрощенню процедур землевідведення.

Відмітимо, за словами Міністра, днями створено три робітників групи - з питань реформування місцевого самоврядування і регіональної політики, з питань ЖКГ і з питань будівництва.

Джерело: Минрегион.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини