Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чим закінчилася суперечка Коломойського з Абрамовичем?

7 березня 2014, 10:15
1305
2
Реклама

Історію про конфлікт між групою "Приват" Ігоря Коломойського і холдингом "Евраз", акціонером якого є Роман Абрамович в Україні пам'ятають не дуже добре, оскільки в порівнянні з іншими великими "корпоративними війнами" вона була порівняно непублічною. До того ж вона проходила на тлі важкої фінансової кризи в Україні в турбулентний період 2009-2010 років.

"По публічно доступній інформації можна судити, що партнерські стосунки Ігоря Коломойського і Романа Абрамовича спочатку складалися добре, - відмічає Маркіян Ключковскийпартнер ЮФ "Егоров, Пугинский, Афанасьев і партнери"- група "Приват" продала холдингу "Евраз" відразу декілька підприємств гірничо-збагачувального і коксохімічного комплексу, серед яких ключовими були ГОК "Суха балка", Дніпропетровський металургійний завод і 50% Південного Гока. Вартість активів була настільки велика, що окрім доларової суми з дев'ятьма нулями, И. Коломойський отримав також серйозний пакет акцій Евраз і місце в раді директорів холдингу".

Проте з якихось причин в 2009 році відношення між партнерами зіпсувалися. Хтось звинувачує в цьому кризу, що розігралася в Україні і світі, яка знецінила ринкову вартість долі И. Коломойського в "Евразе", хтось називає причиною розбіжності відносно виплачуваних відступних за Південний ГОК. У результаті, за повідомленнями ЗМІ, після втрати місця в раді директорів "Евраза", група "Приват" почала всіляко створювати тиск на своїх колишніх партнерів - упродовж довгого часу зберігаючи фактичний контроль над підприємством і його прибутком і фінансовими потоками, блокуючи постачання сировини з підконтрольних "Привату" підприємств або відвантаження продукції.

У кінці 2009 року "Евраз" заявляв про тиск на усі активи групи в Україні, і про те що холдинг готувався до рейдерського захоплення, хоча з чийого боку - сказано не було. "Судячи з усього, акціонерам довелося з'ясовувати свої стосунки в лондонській юрисдикції. Чим закінчився розгляд і хто у результаті вийшов переможцем з цієї ситуації - невідомо, але, судячи з усього, ця суперечка добре запам'яталася його учасникам" - резюмує Маркіян Ключковский.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини