Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано створювати спецпідрозділи виключно шляхом ухвалення законів

7 березня 2014, 09:26
143
0
Реклама

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект № 4016 відносно забезпечення реалізації повноважень ВР при визначенні структури Міністерства внутрішніх справ.

Проектом пропонується внести зміни до Закону "Про міліцію" і Закон "Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України", встановивши заборона на створення спецподразедений міліції / військових частин спецпризначення внутрішніх військ, спеціальних моторизованих військових частин міліції і інших спецпідрозділів (у т. ч. у складі військових частин) інакше як шляхом прийняття ВР спеціального закону.

У такому законі визначаються кількість особового складу, місце постійної дислокації, функції, повноваження і правовий статус відповідного спеціального підрозділу.

У винятковим випадках для забезпечення громадського порядку на об'єктах і територіях, які мають особливе народногосподарське значення або постраждали від стихійного лиха, екологічного забруднення, катастрофи, Кабміном можуть створюватися тимчасові спеціальні підрозділи міліції на термін не більше 3 місяців. Після закінчення цього терміну таким тимчасовим спеціальним підрозділам міліції законом надається постійний статус або вони ліквідовуються.

За інформацією ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини