Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Януковича звинуватила в захопленні влада шляхом зміни Конституції

6 березня 2014, 17:37
519
2
Реклама

Генеральною прокуратурою України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені зведення за ознаками здійснення карного правопорушення громадянином Віктором Януковичем. Вказані дії кваліфіковані по ч. 2 ст. 109 УК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну або скидання конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Встановлено, що Віктор Янукович в 2010 р. неконституційним способом змінив Конституцію України і тим самим захопив державну владу.
Зараз розпочато досудове розслідування.

Крім того, Генпрокуратурою в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано карне виробництво по кваліфікації злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 УК (дії, спрямовані на зміну або скидання конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Встановлено, що 27.02.2014 р. в ЗМІ з'явилося повідомлення про офіційну заяву громадянина Віктора Януковича, в якій він назвав себе чинним президентом України і попросив влади Російської Федерації забезпечити його безпеку від дій екстремістів.

В той же час, через ЗМІ поширений указ № 90/ 2014 від 27.02.2014 р. авторства вищезгаданої особи. У документі вказано про здійснення в Україні військового перевороту, внаслідок чого ставка Верховного Головнокомандувача України переноситься в м. Севастополь. Також в Севастополь переносяться МЗС і Нацбанк. Окрім цього, в указі говориться про необхідність здійснення інших дій, спрямованих на відновлення повноважень і влади Януковича.

Вищезгадані звернення свідчать про публічні заклики громадянина Януковича до захоплення державної влади в Україні.

Джерело: Генпрокуратура.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини