Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст відміняє голограми на нотаріальних бланках

6 березня 2014, 10:50
502
1
Реклама

Міністерство юстиції знайшло спосіб заощадити 163 мільйони гривен бюджетних коштів - ініційовано внесення змін до постанови "Про внесення змін до пунктів 18-20 Порядку витрачання, зберігання, звернення спеціальних бланків нотаріальних документів і звітності про їх використання". При виготовленні бланків більше не використовуватимуться голограми.

Голографічний елемент є найдорожчою складовою бланка. Крім того, виготовлення цих елементів здійснюється виключно з матеріалів, що імпортуються, що призводить до ризику непрогнозованої зміни вартості бланка в результаті коливань курсу гривні до євро або долара США.

На сьогодні ціна спеціальних бланків коливається від 5,4 до 18,9 грн. Вартість нових документів складе лише 2,5 грн. для усіх видів бланків. Таким чином, економія держбюджету складе 163 млн.грн в рік.

Джерело: Мінюст.

Громадськість вже схвалила цю ініціативу - під тим, що відповідає повідомленням Міністра Павла Петренко на Facebook багато позитивних коментарів. В той же час, відзначається, що можна відмінити і голограми, які є присутніми на інших бланках. Також громадяни цікавляться, чи не знизиться захист бланків від підробок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини