Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінсуд Києва зупинив дію рішень Верховної Ради АР Крим

5 березня 2014, 10:17
176
1
Реклама

4 березня Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив клопотання про забезпечення позову Генеральної прокуратури України про визнання протиправними і відміні рішень ВР Криму про вираження недовіри Раді міністрів Криму і припинення його діяльності, призначенні Сергія Аксенова на посаду Голови Ради міністрів АР Крим, а також організації і проведення місцевого референдуму з питань вдосконалення статусу і повноважень автономії.

Суд припинив дію вказаних рішень, відповідно до ч. 5 ст. 118 Кодексу адміністративного судочинства України виконання рішень суду з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно.

Враховуючи це, усі дії і рішення Сергія Аксенова як керівника Ради міністрів АР Крим і від імені цього органу є незаконними і вважаються досконалими без відповідних правових підстав.

Сьогодні також Луганський окружний адміністративний суд зупинив дію рішення Луганської обласної ради, задовольнивши клопотання прокурора по забезпеченню позову про визнання протиправним і відміні рішення обласної ради від 02.03.2014 № 23/ 1 "Про звернення депутатів Луганської обласної ради", прийнятої з перевищенням наданих Конституцією і Законами України повноважень.

Постановою суду дія вказаного рішення в частині визнання нелегітимними центральних органів виконавчої влади, сформованих Верховною Радою України припинено до набирання законної сили рішення у адміністративній справі.

Справа для розгляду призначена на 13 березня 2014 р.

Джерело: Генпрокуратура.

Також читайте: Донецька прокуратура вимагає відмінити незаконне рішення міськради

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини