Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС закликає громадян України здати зброю

4 березня 2014, 15:46
197
4
Реклама

Міністерство внутрішніх справ України закликає громадян добровільно здати зброя з метою виведення зброї, боєприпасів, вибухівки з незаконного обігу.

Громадяни, які добровільно здадуть зброю в міліцію з 4 по 21 березня 2014 рокузвільняються від карної відповідальності за незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки.

Джерело: МВС.

Стаття 263 УК. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

1. Носіння, зберігання, придбання, передача або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольного мисливського), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

2. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів або іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу - караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, або громадськими роботами на термін від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на термін від трьох до шести місяців, або обмеженням свободи на термін від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

3. Звільняється від карної відповідальності особа, що скоїла злочин, передбачений частинами першої або другої цієї статті, якщо воно добровільно здало органам влади зброя, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини