Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформувати систему админуслуг Україні допоможе Грузія

4 березня 2014, 15:20
249
2
Реклама

Відбулася зустріч Міністра юстиції України Павла Петренко з грузинською делегацією, до якої увійшли депутат парламенту Георгій Вашадзе і ряд грузинських експертів з питань модернізації реєстраційної системи. Обговорювалася потреба в проведенні реформ системи юстиції України. Під час зустрічі представники грузинської делегації запропонували свою допомогу по модернізації системи адміністративних послуг в Україні.

"Україні необхідно спростити процедуру отримання админуслуг. Це дозволить виключити корупційну складову" - сказав Г. Вашадзе. Крім того, він відмітив, що в Грузії успішно була впроваджена система "Будинок юстиції"де в одному місці громадяни мають можливість швидко отримати усі необхідні документи.

Павло Петренко підкреслив, що Грузія була в схожій ситуації, в якій зараз знаходиться Україна, але змогла кардинально змінити систему державного підходу в частині реєстраційних послуг, і зараз по легкості ведення бізнесу Грузія займає перші місця у світі. Тому українська влада повинна прислухатися до грузинського досвіду.

Одна з головних реформ, за словами Міністра, торкнеться надання послуг публічного і приватного характеру для громадян в єдиних реєстраційних центрах: "Ці послуги повинні надаватися за допомогою системи електронних реєстрів. Терміни мають бути чітко регламентовані, щоб не було суб'єктивного чинника і бажання узяти хабар. Наше завдання через новий, реформаторський Кабінет Міністрів провести повноцінні реформи. І за допомогою грузинського досвіду увійти до двадцятки країн світу по простоті ведення бізнесу".

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини