Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У уряду просять не ліквідовувати Миндоходов

4 березня 2014, 09:50
172
1
Реклама

Ліквідація Міністерства прибутків і зборів може привести до дестабілізації роботи податкового і митного відомствзаявили представники Громадської ради Миндоходов під час засідання робочої групи, в якому також взяли участь представники бізнесу, наукових кругів і експерти.

За словами учасників засідання, розформування відомства негативно вплине на діяльність бізнесуякий тільки нещодавно переорієнтовував свою роботу у зв'язку із створенням органів прибутків і зборів. Зокрема, ліквідація Миндоходов значно погіршить процес адміністрування податкових і митних платежів, оскільки в Міністерстві налагоджена дія електронних сервісів, полегшено інформаційний обмін і спрощені контрольні функції.

Крім того, зміна усіх бюджетних рахунків, яка відбудеться у разі ліквідації, приведе до помилок при перерахуванні податкових платежів і, як наслідок, штрафних фінансових санкцій. Останні ж в умовах економічної кризи можуть стати фінансовим тягарем, не сумісним з наступною ефективною діяльністю платників податків.

З подібними ж проблемами зіткнуться і платники ЕСВ, функції по адмініструванню якого плануються повернути Пенсійному фонду України.

Крім того, сьогодні бухгалтери і аудитори втомилися від постійних змін, вони потребують стабільності. Тому, перш ніж робити кроки по ліквідації відомства, необхідно провести всеукраїнське громадське обговорення доцільності такого реформування Миндоходов. Члени Громадської ради вирішили підготувати звернення до новоназначенному Кабміну із закликом відносно перегляду рішення про ліквідацію Міністерства прибутків і зборів України.

Джерело: Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини