Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свободовцы хочуть, щоб телеканали щогодини інформували про своїх власників

4 березня 2014, 09:29
128
0
Реклама

Нардепы-свободовцы А. Мирний і И. Мирошниченко подали законопроект № 4329 відносно обов'язкового інформування про власників і засновників ЗМІ.

Пропонується внести зміни до Закону, і встановити, що телерадіоорганізація зобов'язана повідомляти свої вихідні дані: найменування, позивні, логотип або емблему; відомості про засновника (співзасновниках), власника (співвласниках) і осіб, які володіють істотною участю в юридичній особі : повне найменування, місцезнаходження, адреса головного офісу для юридичної особи, ПІБ, дата народження, громадянство для фізичних осіб. Цю інформацію потрібно повідомляти на початку кожної години в ефірі.

Як роз'яснюють депутати, проблемою ЗМІ є спроба їх власників використовувати свої інформаційні канали як інструмент формування громадської думки і впливу на суспільство, тому інформація часто подається в дещо спотвореному виді. Завданням проекту, зокрема, являється звести до мінімуму можливості використання ЗМІ як важелів маніпулювання суспільною свідомістю і особистою думкою громадян.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини