Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати знову намагаються ухвалити законопроект про медиации

3 березня 2014, 17:20
136
0
Реклама

Комітет ВР з питань верховенства права і правосуддя розглянув проекти законів про медиации № 2425а (поданий Я. Федорчуком) і № 2425а-1 (поданий С. Киваловым, В. Развадовским, а також в списку авторів з'явився О. Махницкий)і рекомендує парламенту прийняти за основу другої.

Як мовиться в проекті постанови (від 28.02.201), до другого читання пропонується законопроект все ж допрацювати з урахуванням зауважень і пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи.

Нагадаємо, що в листопаді 2013 року цей Комітет вже виражав підтримку законопроекту № 2425а-1, який зареєстрований в парламенті 03.07.2013. А проект № 2425а був поданий в Раду 26.06.2013. С. Кивалов підкреслював, що основним завданням його законопроекту є створення правових умов для застосування в Україні процедури медиации як позасудового врегулювання різних конфліктів : "Його прийняття, з одного боку, допоможе нам розвантажити судові органи, а з іншою, посприяє громадянам в якісному рішенні їх проблем, а найголовніше - в короткі терміни".

Про норми проектів читайте: Медіатори скоро отримають свій закон.

Також по темі медиации :
Переговори vs Медиация;
Чи є майбутнє у медиации в Україні?;
Медиация по-португальськи;
Яблука розбрату для англійського медіатора та ін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини