Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть збільшити розмір допомоги при народженні дитини

3 березня 2014, 14:50
144
6
Реклама

Депутати законопроектом № 4314 пропонують викласти в іншій редакції ст. 12 Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".

Згідно з проектом допомога при народженні дитини нараховується в розмірах прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років, і виплачується виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого на момент здійснення виплат допомоги.

Допомога при народженні дитини надається в розмірі:

- на першу дитину - 34 розмірів прожиткового мінімуму (зараз - сума, кратна 30 розмірам прожиткового мінімуму);

- на другу дитину - 63 розміри прожиткового мінімуму (зараз - сума, кратна 60 розмірам прожиткового мінімуму);

- на третього і кожну наступну дитину - 128 розмірів прожиткового мінімуму (зараз - сума, кратна 120 розмірам прожиткового мінімуму).

Виплата допомоги здійснюється одноразово: при народженні першої дитини - у розмірі 10 прожиткових мінімумів, при народженні другої дитини - у розмірі 15 прожиткових мінімумів, при народженні третьої і наступної дитини - у розмірі 20 прожиткових мінімумів.

Решта виплачується: на першу дитину впродовж наступних 24 місяців, на другу дитину - впродовж 48 місяців, на третього і кожної наступної дитини - упродовж 72 місяців.

Виплата допомоги здійснюється щомісячно в наступних розмірах: на першу і другу дитину - у розмірі 100 % прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років, встановленого на момент здійснення виплати, на третю і наступну дитину у розмірі 150% прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років, встановленого на момент здійснення виплати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини