Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову міліцію можуть ліквідовувати

3 березня 2014, 13:16
369
12
Реклама

У ВР був зареєстрований проект постанови ВР про вдосконалення діяльності міліції (№ 4332).

С. Мищенко запропонував рекомендувати Кабінету Міністрів України при реформуванні системи центральних органів виконавчої влади здійснити комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію податкової міліції і передачу її функцій органам Міністерства внутрішніх справ України.

У зв'язку з цим у ВР мають бути внесені відповідні законопроекти, оскільки постанова носить рекомендаційний характер і для реалізації його положень необхідними є зміни в законодавство.

Згідно п. 348.1 ст. 348 Податкового кодексу податкова міліція складається із спеціальних підрозділів по боротьбі з податковими правопорушеннями, діючих у складі відповідних контролюючих органів, і здійснює контроль за дотриманням податкового законодавства, виконує оперативно-розшукову, карно-процесуальну і охоронну функції.

Нардеп відмічає, що існування податкової міліції не лише викликає невдоволення платників податків, але і не узгоджується з нормами Закону про міліцію. Так, згідно ст. 9 Закону "Про міліцію" міліція є єдиною системою органів, яка входить в структуру МВС. Про те, що міліція входить і в структуру інших центральних органів виконавчої влади, не йдеться.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини