Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати створюють добродійний фонд для допомоги колегам

3 березня 2014, 12:28
203
4
Реклама

На засіданні Ради адвокатів України, яке відбулося 28 лютого 2014 р., було прийнято рішення про створення добродійного фонду для допомоги адвокатам. Передбачається, що Комітет із захисту соціальних прав адвокатів, який був створений раніше, займеться формуванням пулу адвокатів, що потребують допомоги.

Валентин Гвоздийщо виступив ініціатором створення фонду, підкреслив, що Фонд існуватиме на за рахунок адвокатських внесків. Він також відмічає, що добродійний фонд треба створити для того, щоб мати можливість копити засоби і допомагати своїм колегам, оскільки зараз такої можливості немає.

З джерелами вступу засобів до Фонду адвокати доки не визначилися. Проте відмітимо, що в числі обговорюваних пропозицій - засоби від продажу книг, приміром. Так, по словах В. Гвоздия, на добродійні цілі будуть спрямовані надходження від проекту "Історія адвокатури України". Також розглядаються наступні пропозиції в частині вступу засобів - продаж рекламної площі, різного роду брендованих виробів, та ін.

Наглядова рада Фонду призначена не була. Це стане питанням для розгляду на наступному засіданні Ради. В той же час був призначений керівник Фонду - Олексій Кухарчлен Ради адвокатів від Вінницької області.

Нагадаємо, що на засіданні Ради також було прийнято рішення про проведення 26 квітня позачергового з'їзду адвокатів. Ухваленню подібного рішення посприяли адвокати, невдоволені політикою свого керівництва в останні місяці, зокрема. Детальніше про причини невдоволення читайте в матеріалі: Адвокати пропонують Изовитовой і Гвоздию піти у відставку.

Також відмітимо, адвокати вирішили винести на розгляд з'їзду 26 квітня питання про можливість виплати щорічного адвокатського внеску на виплат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини