Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На президентських виборах виборцям заборонять фотографувати бюлетені

28 лютого 2014, 16:52
568
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні прийняла за основу законопроект № 3224-д про внесення змін до Закон про вибори Президента України відносно техніко-юридичного вдосконалення виборчого процесу. Прийнято рішення підготувати цей законопроект до другого читання за скороченою процедурою.

Проектом, зокрема, передбачено, що фотографування, відеофіксація у будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців, у тому числі - особисто виборцем в кабіні для таємного голосування; а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування, забороняється і є порушенням таємниці голосування.

Членам виборчих комісій, іншим особам планується заборонити здійснювати будь-які дії або розголошувати відомості, які дають можливість встановити зміст волевиявлення конкретного виборця.

Нагадаємо, що влітку 2012 року, напередодні виборів у ВР, депутати відхилили подібний законопроектякий був розроблений з метою запобігання практиці масового застосування технології підкупу виборців, пов'язаної з передачею стороннім особам фотографій заповненого виборчого бюлетеня з наступним отриманням за це винагороди.

Крім того, ВР сьогодні внесла технічні зміни в процедуру проведення передвиборної кампанії на виборах Президента України, зокрема, уточнила терміни формування окружних комісій і скоротила час відведення місць для агітації (проект № 4328).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини