Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович вважає себе чинним Президентом України, - прес-конференція

28 лютого 2014, 16:22
228
3
Реклама

У Ростове-на-Доні (РФ) сьогодні відбулася прес-конференція Віктора Януковича. Верховна Рада України тиждень тому ухвалилащо він неконституційно усунувся від виконання своїх обов'язків.

Віктор Янукович заявив, що не вважає себе поваленима Україну вимушений був покинути із-за безпосередньої загрози свого життя і життя близьких. "Владу в Україні захопили націоналістичні профашистські молодчики, що представляють меншість населення України"- заявив він. Але за військовою підтримкою до Росії звертатися не планує.

Нинішня Верховна Рада України нелегітимнавважає В. Янукович, і виступає за виконання Угоди про врегулювання кризи в Україні і, відповідно, проведення виборів Президента в грудні 2014 року. Також пропонує провести всеукраїнський референдум, на який будуть винесені питання відносно державного устрою і Конституції.

Президентські вибори 25 травня, на думку В. Януковича, незаконні, і він в них брати участь не буде. В той же час, екс-президент має намір продовжити боротьбу за майбутнє України "проти тих, хто страхом і терором намагається осідлати її".

Журналісти запитали, як Віктор Федорович може не словами, а фактами підтвердити те, що він є чинним Президентом України. "Я не визнаю і ніколи не визнаю закони, прийняті в парламенті. Цей юридичний факт і говорить про те, що я чинний Президент- відповів він. - Якщо чинний Президент не подав у відставку згідно Конституції, якщо він живий (а як бачите, я живий), і якщо цьому Президентові не був оголошений імпічмент в парламенті, то він є чинним Президентом. Той спектакль, який був в парламенті з насильством над депутатами, я ніколи не визнаю".

Також В. Янукович вважає себе законним власником будинку в Межигір'ї. Він розповів, що заплатив за будинок усі свої гроші. А інші приміщення орендував: "Є реальні власники, і я думаю, ви про них скоро почуєте. ...Ця власність не є українською". Іншій же власності і рахунків за кордоном у екс-президента немає, за його словами.

"Я упевнений: пройде час, і восторжествує правда. І правду знатимуть усі з багатьох питань. Зараз йде жахлива театралізована вистава"
- сказав В. Янукович і додав, що "цей сценарій писався не в Україні".

Віктор Янукович звернувся до нинішньої влади: "Опам'ятаєтеся і припините ці безчинства! За це нестимете відповідальність. Вже зараз кінець ясний. Ніколи народ України не погодиться з вами разом жити в такій країні".

Також він звернувся до народу Українивибачився і сказав, що завжди буде "не з покидьками цими, націоналістами і бендеровцами, а з народом України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини